Sümfoonikud tõid publiku ette järgmise laulupeo loo

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sakala keskuse hoovi terrass täitus laupäeva õhtul 70 pillimängija ning 130 koorilauljaga, kes kandsid publikule esimest korda ette järgmise aasta laulu- ja tantsupeoks kirjutatud loo «Minu isa mängis parmupilli, tantsis galoppi ja lõikas kulti».

Viljandi muusikakooli direktori, ürituse lavastaja Tonio Tamra sõnul möödus laupäevane hansaööde sümfoonikute kontsert suurepäraselt. «Kõik oli väga hea, ehkki raske,» kiitis Tamra. Ta selgitas, et vabaõhukontsertidel on keeruline heli seadistada. Et see oleks puhas, jagati orkester kolmeks ning löök-, puhk- ja keelpillid olid teineteisest eraldatud. «Pillimängijate ja koorilauljate tubli töö viljana oli tulemus rohkem kui hea,» tõdes Tamra.

Hansaöö sümfoonikute pillimängu saatel kõlas esimest korda publiku ees Tamra  lugu «Minu isa mängis parmupilli, tantsis galoppi ja lõikas kulti», mis on kirjutatud 2014. aasta laulu- ja tantsupeoks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles