Leedu peaminister: ootame vastust 1. juuliks

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrgetest hoolimata kinnitab Leedu peaminister Algirdas Butkevičius, et Eesti, Läti ja Leedu peaksid Rail Balticuga edasi minema. Tuumajaama küsimuses tema seisukoht nii selge pole.
Tõrgetest hoolimata kinnitab Leedu peaminister Algirdas Butkevičius, et Eesti, Läti ja Leedu peaksid Rail Balticuga edasi minema. Tuumajaama küsimuses tema seisukoht nii selge pole. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Teisipäeval Eesti ajakirjanikega kohtunud Leedu peaminister Algirdas Butkevicius lükkas plaanitavast tuumajaamast rääkides palli eestlaste ja lätlaste kätte ning teatas, et Leedu ootab 1. juuliks vastust, kas partnerid on nõus investeerima algul plaanitust rohkem, et selle abil tulevikus elektri hinda madalal hoida.

Algirdas Butkevicius, kas Leedu ehitab tuumajaama või mitte? Milline on praegu selle tõenäosus?

Kohtusin Eesti peaministriga jaanuaris ja kõnelesime sel teemal. Spetsiifilise küsimuse tõstatas Leedu energeetikainstituudi teadlaste uuring, mis näitas elektri tulevast hinda ja kapitali tootlikkust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles