Terviseamet kuulutas gripihooaja lõppenuks

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Terviseamet teatas, et loeb gripihooaja lõppenuks, sest mai kolmandal nädalal jõudis ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumise tase hooajavälisele tasemele.

Terviseameti andmetel pöördus kogu Eestis üle-eelmisel nädalal ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu arstide poole 2251 inimest, neist laste osakaal oli 50 protsenti.

Grippi haigestumuse intensiivsus oli madal, laboratoorselt ei kinnitatud ühtegi gripiviirust. Kinnituse said laboris vaid üksikud paragripi- adeno- ja RS-viiruste proovid.

Kõige rohkem oli ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumist veebruaris ja märtsis. Näiteks 25. veebruarist 3. märtsini pöördus ainuüksi Viljandimaal nende haigustega arsti poole 500 patsienti, neist lapsi 226. Gripp diagnoositi 37 korral, laboratoorselt kinnitatud B-gripp tuvastati ühel korral.

Nädal hiljem oli viirusnakkustesse haigestunuid 386, neist lapsi 155, kinnitatud gripijuhtumeid oli kaks ja kinnitamata 14.

Rohkete haigestumiste tõttu kuulutati haiglas välja külastuskeeld ning mitmetes lasteasutustes püsisid tervena vaid üksikud lapsed ja täiskasvanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles