Repliik: Petistele tuul alla!

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Kukk
Jüri Kukk Foto: Elmo Riig / Sakala

Tihtilugu on kuulda, et mõni inimene on taas tüssajate ohvriks langenud. Küll nõuavad libapolitseinikud raha väidetavalt avariisse sattunud lähedaste tarvis, küll määrivad müügimehed kaela tarbetut kaupa, küll mängib keegi hädas olijat.


Sageli satuvad petiste küüsi maal elavad vanainimesed, kes on ilmas toimuvaga halvasti kursis ja võtavad libekeelsete kelmide juttu tõsiselt.



Tüssajad teavad näiteks, et enamikul eakatel on liigesemured ja seepärast tasub neile sokutada massaaživahendeid. Kui selline kaup osavalt üles kiita, sirutabki pensionär käe oma säästude järele ja ostab pakutava tavahinnast tükk maad kallimalt ära.



Paljudel vanainimestel on ometi lapsed ja lapselapsed. Just nemad peaksid vanemale põlvkonnale selgitama, et majast majja käijaid ei maksa usaldada. Kui on vaja asja, mida kohalikus kaupluses ei leidu, saavad selle tuua lähedased. Taluõuele ilmuvad müügimehed on mõistlik viisakalt, aga kindlalt minema saata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles