Taastatud mälestisel peab elu ja sisu olema

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muinsuskaitseameti peadirektor Kalev Uustalu nendib, et kultuurimälestiste renoveerimiseks eraldatavat raha on majanduslanguse eelse ajaga võrreldes endiselt peaaegu poole vähem.
Muinsuskaitseameti peadirektor Kalev Uustalu nendib, et kultuurimälestiste renoveerimiseks eraldatavat raha on majanduslanguse eelse ajaga võrreldes endiselt peaaegu poole vähem. Foto: Marko Saarm / Sakala

Reedel Viljandimaal külas käinud muinsuskaitseameti peadirektor Kalev Uustalu ütles, et  kehvas seisukorras ehitusmälestisi on meie maakonnas vähem kui Eestis keskmiselt.

Kalev Uustalu, vaatasite reedel ka Viljandi Pauluse kirikut. See hoone on kohati üsna varisemisohtlik.

Seda hirmu ei ole, et ta kokku kukuks, aga katusega on kehvasti. Paljud neelukohad on ehitatud 150 aastat tagasi, arvestamata seda, et hoonet kunagi köetakse. Omal ajal seda ei tehtudki, nüüd aga tõuseb talvel soojus katuse alla. Tänapäevast katusesoojustust seal pole ning puitkonstruktsioonid on hakanud mädanema. Kui nii edasi läheb, võib mõni koht sisse kukkuda. Väiksemaid probleeme on veelgi: katuse ääres olevad telliskonstruktsioonid saavad vett ning hakkavad murenema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles