Loodav Viljandi vald sätib ühinemiseks sammu

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaupo Kase esitles neljapäeval vallatöötajatele ühineva Viljandi valla  organisatsiooni struktuuri.
Kaupo Kase esitles neljapäeval vallatöötajatele ühineva Viljandi valla organisatsiooni struktuuri. Foto: Viljandi maavalitsus

Neljapäeval kogunesid Männiku metsatallu sügisel Viljandi vallaks liituva maakonna nelja omavalitsuse, Paistu, Pärsti, Saarepeedi ja Viiratsi ametnikud, et teha ettevalmistusi uueks stardiks.

Kokkukutsuja, Viiratsi vallavolikogu ning Viljandi valla ühinemiskomisjoni esimees Kaupo Kase esitles ametnikele loodava organisatsiooni struktuuri ning rääkis üleminekuperioodil ees ootavatest proovikividest.

«Põhimõttelisest on üleminekuperiood juba käes. Juba enne sügist hakkame ühildama neid õigusakte, millega läheb Viljandi valla töösse rakendudes eriti kiireks,» rääkis Kase.

«Muudatused on nii nähtavad kui nähtamatud. Kohe nähtav osa puudutab uut vallamaja, piirkondlikke kohamärgistusi, sümboleid, ühtseid blanketivorme ja muud sellist,» selgitas ta ning lisas, et tunduvalt laiem on avalikkusele nähtamatu osa, mis hõlmab raamatupidamise ning dokumendihalduse tarkvara ja logistikat.

Viljandi maavanem Lembit Kruuse, kellel on Suure-Jaani vallas liitumise kogemus, rääkis neist muredest ja rõõmudest, mis paratamatult võivad ees oodata. Ühe peamisena neist nimetas ta asjaolusid, mis tulenevad eri organisatsioonikultuuride ühildamisest.

Koosviibimisel osales üle poolesaja eri vallavalitsuste töötajat, kellele kõikidele garanteeritakse ühinemislepingust tulenevalt töökoht Viljandi vallas. «Eesmärk on tuua loodavasse valda kokku kõikide piirkondade teadmised, mille summast sünnib uus kvaliteet,» ütles Kase.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles