Õpetajad saavad puhkuseraha ühekorraga

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Kohe pärast seda, kui kolmapäevases «Sakalas» oli ilmunud artikkel omavalitsuste raskustest õpetajate puhkusetasudeks raha leidmisel, saabus haridus- ja teadusministeeriumist pressiteade, milles seisab, et puhkusetasude maksmisega probleeme ei ole.


«Kõik pedagoogid saavad puhkuseraha kätte õigel ajal, sest riik arvestab sellega, et juunis on haridusvaldkonnas õpetajate puhkuste alguse tõttu vaja teha suuremaid väljamakseid,» kinnitas ministeeriumi kommunikatsioonibüroo konsultant Asso Ladva.

Kui haridusministeerium oli aprilli algul tutvunud rahandusministri käskkirjaga, mis piirab riigieelarvest väljamaksete tegemist, juhtis ta rahandusministeeriumi tähelepanu sellele, et mais ja juunis kulub tema haldusalas puhkusetasude tõttu tavalisest rohkem raha. 14. mail muutis minister oma käskkirja, et omavalitsustel oleks võimalik maksta õpetajatele puhkuseraha seadusega ettenähtud korras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles