Kuidas õppesõiduauto liiklusõnnetusse sattus

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

15. oktoobril tegi Jaak Alesma ühe õpilasega Viljandis õppesõitu, istudes õppesõiduauto Toyota Corolla kõrvalistmel. Õpetaja juhendamisel sõitis õpilane mööda Turu tänavat ning sooritas parempöörde Kaalu tänavale. Turu tänav on kõnealusel ristmikul peatee.

Samal ajal tegi Kaalu tänavalt vasakpöörde Turu tänavale järelkäruga kaubik. Vastassuunas teel olevad autod riivasid teineteist: kokku puutusid järelhaagise vasak külg ning õppesõiduauto vasakpoolne esinurk. Et osalised ei jõudnud omavahel kokkuleppele, kes on juhtunus süüdi, kutsuti kohale politseinikud, kes jäädvustasid juhtunu asjaolud.

Väärteo protokolli koostades leidis politseinik, et juhtumis tuleb õppesõiduauto juhina käsitleda Jaak Alesmat ning too eksis kahe liikluseeskirja punkti vastu: ei veendunud enne manöövri sooritamist selle ohutuses ega suundunud sõidutee parempoolse ääre lähedale. Alesma esitas protokollile vastulause, kuid menetluse otsust see ei muutnud — sõiduõpetaja mõisteti süüdi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles