Aidas näeb metalli

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metallitöö eriala üliõpilased õpivad tundma ja kasutama traditsioonilisi võtteid, vormitöö ülesandena valmisid karjakellad.
Metallitöö eriala üliõpilased õpivad tundma ja kasutama traditsioonilisi võtteid, vormitöö ülesandena valmisid karjakellad. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi pärimusmuusika aidas on avatud näitus «Metalli kõla», millel oma töid näitavad Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia metallitöö eriala üliõpilased.

Metallitöö erialal algas akadeemias õppetöö 2011. aastal. Kahe esimese õppeaasta jooksul valminud esemed on näitusel esitatud fotoväljapanekuna, mille kõrval on eksponeeritud  vormitöö ülesandena valminud rauast karjakellad. Need on tehtud Eesti alal levinud ajaloolise esemetüübi eeskujul. Igal kellal on oma kõla, igal metallil eri heli. Metalli kõlast võib meister välja lugeda teavet materjali omaduste ning töö kvaliteedi kohta.

Fotodel on sepa- ja vormitöö ning ettevalmistamise algkursustel tehtud esemed. Rahvusliku metallitöö eriala üliõpilane saab õpingute käigus spetsialiseeruda ehte-, metallivormi- või sepatööle ning valida kas väikeettevõtja, muuseumitöötaja või kujundaja tegevussuuna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles