Töötukassa teeb tööotsimise võimalikult lihtsaks

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti suurimat töövahendusbürood töötukassat eristab klassikalistest vahendusbüroodest see, et teenused on tasuta nii tööandjale kui -otsijale.
Eesti suurimat töövahendusbürood töötukassat eristab klassikalistest vahendusbüroodest see, et teenused on tasuta nii tööandjale kui -otsijale. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eestis on üle 140 ettevõtte, kes pakuvad tööturuteenust. Seaduse järgi nad tööotsijalt teenuse eest tasu küsida ei tohi, küll aga võivad nad seda nõuda tööandjalt.

Sotsiaalministeeriumi meedia­suhete nõuniku Jana Rosenfeldi sõnul on tööturuteenuse osutamise õigus ainult nendel ettevõtjatel, kes on selle teenuse pakkujana kantud majandustegevuse registrisse. Tänavu aprilli algul oli sääraseid ettevõtteid 144.

«Eraettevõtted võivad osutada kolme tööturuteenust. Need on töövahendus, karjäärinõustamine ning teavitamine tööturu olukorrast,» selgitas Rosenfeld.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles