Ees seisavad linnuvaatluspäevad

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ornitoloogiaühing kutsub nädalavahetusel kõiki linnusõpru osalema linnuvaatluspäevadel.
Ornitoloogiaühing kutsub nädalavahetusel kõiki linnusõpru osalema linnuvaatluspäevadel. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti ornitoloogiaühing kutsub märtsi viimasel nädalavahetusel kõiki linnusõpru osalema traditsioonilistel lihavõtte linnuvaatluspäevadel.

Osalemiseks tuleb neil päevil leida lihtsalt pisut aega, et linde vaadelda. Selleks võib osaleda vähemalt kümnes linnas korraldataval juhendajaga linnuvaatlusel, vaadelda linde oma koduaias või minna pikemale linnuretkele. Kõik kohatud liigid, lindude ligikaudne arv ja vaatluskoht tuleb kirja panna ning tulemused saata 7. aprilliks Eesti ornitoloogiaühingusse e-postiga (riho.kinks@eoy.ee) või postiga (EOÜ, Veski 4, 51005 Tartu). Vaatluste märkimiseks on abiks vaatlusankeet.

Sel aastal pööratakse lihavõtte linnuvaatluspäevadel tähelepanu linnakeskkonna linnurikkusele ning muidugi rändlindude saabumisele.

Seetõttu tehakse ka enamik juhendajaga retki linnades ning pühapäeval on lisaks kerge võistlusmomendiga linnade linnuvaatlus. See on võistkondlik ja leiab aset etteantud aja jooksul määratud reeglite järgi.

Linnade linnuvaatlusel koostatakse põnevust pakkuvad pingeread ning selgitatakse ühtlasi välja varakevadise Eesti kõige liigirikkam linn. Selle tulemusi oodatakse kiirkokkuvõtete tegemiseks juba pühapäeval kella 16-ks.

Lähemat teavet lihavõtte ja linnade linnuvaatluse kohta saab EOÜ kodulehelt. Sealsamas on ka kaart kõigi linnuretkede infoga. Iga retke kohta saab lähemat teavet ja korraldaja kontaktandmed selle mullil klõpsates. Viljandimaal on juhendajaga vaatlusretk Karksi-Nuias: ornitoloog Olav Renno ootab huvilisi pühapäeval kell 8 sealses bussijaamas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles