Ühistu teeb rammusama supi

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põllumajandusminister Helir-Valdor Seedri sõnutsi on Eesti üsna väheste ühistute seast tuua häid näiteid ka Viljandimaalt. Teiste seas tegutseb siin tulundusühistu Mulgi Piim ning siinse kandi tootjad on osalised näiteks tulundusühistus Eesti Mahe, Eesti tõuloomakasvatajate ühistus ja Kesk-Eesti põllumajandusühistus.
Põllumajandusminister Helir-Valdor Seedri sõnutsi on Eesti üsna väheste ühistute seast tuua häid näiteid ka Viljandimaalt. Teiste seas tegutseb siin tulundusühistu Mulgi Piim ning siinse kandi tootjad on osalised näiteks tulundusühistus Eesti Mahe, Eesti tõuloomakasvatajate ühistus ja Kesk-Eesti põllumajandusühistus. Foto: Elmo Riig / Sakala

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder leiab, et Eesti on endiselt äriühingute keskne, ent ka ühistukultuur jõuab siia üha enam.

«Ühistute osa on kõikides majandussektorites küll väike, aga nende arv on siiski kasvamas,» tähendas ta. Põllumajanduses on möödunud kümne aasta jooksul äriregistri andmetel registreeritud 300 tulundusühistut. Suurem osa neist on küll passiivsed, majanduslikult tegusaid tuleb kokku 60 ringis.

Helir-Valdor Seeder, kas ühistute puhul ei pea paika kõnekäänd, et mõisa köis las lohiseb?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles