Maailma rikaste edetabelit juhib mehhiklane

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehhiko ärimehe Carlos Slimi varanduse väärtus on 73 000 000 000 USA dollarit.
Mehhiko ärimehe Carlos Slimi varanduse väärtus on 73 000 000 000 USA dollarit. Foto: Reuters

Ajakirja «Forbes» rikaste edetabelit juhib neljandat aastat järjest Mehhiko magnaat Carlos Slim, kelle varandus kasvas aastaga 69 miljardilt USA dollarilt 73 miljardile.

Nimekirjas teisel kohal on Microsofti asutaja Bill Gates 67 miljardi dollariga ning kolmandal Hispaania kiirmoefirma Zara omanik Amancio Ortega 57 miljardiga.

Esimest korda alates 2000. aastast langes esikolmikust välja USA investor Warren Buffett.

«Forbesi» viimasesse miljardäride tabelisse pääses sel aastal rekordiliselt 1426 inimest ehk 16 protsenti rohkem kui mullu. Miljardäride kogurikkus ulatub 5,4 triljoni dollarini. Eelmisel aastal oli see 4,6 triljonit.

Kõige rohkem miljardäre, 442, elab endiselt USA-s, järgnevad Aasia ja Vaikse ookeani piirkond ning Euroopa. Nimekirjas on 210 uut nime, eelmise aasta nimekirjast on välja langenud 60 inimest.

Rikkaima venemaalase leiab 34. kohalt. See on väidetavalt president Vladimir Putiniga lähedastes sidemetes olev usbeki rahvusest suurärimees Ališer Usmanov, kes on muu hulgas Metalloinvesti enamusosanik, ajalehe «Kommersant» omanik ja Londoni jalgpallikubi Arsenal suurim osanik.

Miljardäride nimekirjas on 138 naist. Eelmisel aastal oli neid 104. Maailma rikkaim naine on 30 miljardi dollariga Liliane Bettencourt, kelle perekonnale kuulub osa L’Orealist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles