Ujularuumide remont jäi varuraha ootama

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kitzbergi gümnaasiumi ujulaosa bassein sai korda veidi rohkem kui aasta eest. Toona jäid oma järge ootama ventilatsioonisüsteem ning riietus- ja duširuumid, kuid on lootust, et sügiseks saavad needki korda.

Remondi tegemiseks laekus Karksi vallavalitsusse möödunud esmaspäevaks kahe hanke peale kokku 11 pakkumist, viis neist ruumide kordategemiseks ning kuus ventilatsioonisüsteemi ehitamiseks.

Töö osutus kulukamaks

Karksi vallavanema Arvo Malingu sõnul saabunud pakkumised küll avati, kuid ühtegi pole veel sobivaks tunnistatud, sest need ületasid eelarve võimalused.

«Eelarves oli ehitusteks planeeritud 80 000 eurot,» märkis ta. Puuduoleva osa katmiseks jätkuks raha reservfondis, kuid selleks tuleb pakkumistega minna volikokku.

«Kui volikogu leiab, et tuleb teha, ja annab lisaraha reservfondi arvelt, siis põhimõtteliselt kuu aja pärast kinnitab vallavalitsus hanke võitjad,» ütles Maling. Vastasel korral peab hankevooru luhtunuks tunnistama.

Positiivse stsenaariumi puhul remonditakse ujula riietusruum, saun ja duširuum.  Ventilatsioonisüsteem aga ehitatakse lisaks eelnimetatud ruumidele spordisaali riietus- ja duširuumidesse, samas korpuses paiknevatesse kehalise kasvatuse õpetajate ruumidesse ja õppeklassi.

Ventilatsiooni rekonstrueerimise järge jäävad ootama spordisaal ja ujula. «Nende süsteemide maksumusele praegu hammas peale ei hakka,» tunnistas Maling.

Kui reservfondi raha kasutusse läheb, hakkavad tööd pihta juuli algul.

Kitzbergi gümnaasiumi direktori Jaak Israeli sõnutsi on algusaeg suvel sellepärast, et juuni lõpul on kool hõivatud veel Eesti valdade suvemängudega ning sinna tuleb ligi poolteist tuhat külalist, kes vajavad majutust ja pesemisvõimalust. Remont peaks lõppema sügisel, hiljemalt 1. oktoobriks.

Niiskus ajas hallitama

Kui riietusruumid pole muutunud 1982. aastast, mil ujulakompleks avati, siis duširuume on vahepeal korrastatud: pesemisruumi pandi uued plaadid ja dušid ning ehitati välja saun. Jaak Israeli sõnutsi on praeguseks aga sealgi niiskus oma töö teinud ja ruumid hallitama ajanud.

«Tervisekaitse on niikuinii ettekirjutuse teinud ja need ruumid tuleb korda seada,» lausus ta. Õigupoolest tuleb muuta ka ruumide lahendust, sest praegu võib Kitzbergi gümnaasiumi ujulasse minna duširuume vältides. «Nõue näeb aga ette, et ujulasse ei tohi pääseda, ilma et läbiksid duširuumi,» ütles direktor.

Suure koormusega ujula

Lisaks näeb plaan ette vähendada veekulu. Selleks paigutatakse pesemisruumi aegreleega dušid.

Jaak Israeli jutu järgi on ujula koormus suur, seal käib lisaks kohalikele inimesi Viljandist, Kilingi-Nõmmelt ja Tõrvast. «Mõnikord õhtuti on nii täis, et tuleb otsida kohta, kuhu riideid panna,» lausus Israel.

Praegu on riietusruumis kuus päevinäinud puukappi ning hulk nagisid. Pärast remonti on Israeli sõnutsi soov saada uued kapid ühe seina ulatuses. Kui kehalise kasvatuse tunnis pole vaja riideid kappi panna, siis õhtustele külastajatele kuluvad kapid seevastu ära küll. «Sinna saab oma väärisasjad panna ja võti läheb kummipaelaga käe ümber,» ütles Israel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles