Välismaa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sakslane üritas Kreekas hiigelpettust

Kreekas vahistati 63-aastane sakslasest kinnisvaramaakler, kes üritas väidetavalt võltsitud rahvusvahelise pangaülekande abil kätte saada 650 miljonit eurot.

Lisaks võeti vahi alla 60-aastane rumeenlane ja 61-aastane kreeklane ning esitati neile süüdistus pettusekatses. Vahejuhtum leidis aset Egeuse mere saarel Kálymnosel, kus sakslane kinnisvaraäri ajab.

Kohalik pangaametnik teavitas võime, kui märkas taotlust kanda sakslase pangakontole võltsitud rahvusvahelise ülekandepalve alusel suur rahasumma.

Kreeklasest kahtlusalune on samuti kinnisvaramaakler ning rumeenlane esines välismaise panga esindajana. Mehed peeti kinni, kui nad käisid panga harukontoris, et raha välja võtta.

Poola firmad vaatavad kaugele välismaale

Poola firmad on viimastel aastatel jõuliselt laiendanud oma tegevust väljapoole Euroopat Aasiasse, Aafrikasse ja Ladina-Ameerikasse.

2012. aastal eksportisid Poola firmad oma tooteid ja teenuseid 124 riiki. Eksport Ladina-Ameerikasse kasvas 17,6, Aafrikasse 16,6 ja Aasiasse 12,2 protsenti.

Lähis-Itta ehk täpsemalt Araabia Ühendemiraatidesse ja Saudi Araabiasse suurenes eksport 40 protsenti.

Poola eraettevõtjate liidu Lewiatan ökonomist Malgorzata Starczewska-Krzysztoszek ütles, et Poola firmad püüavad kompenseerida uute turgude otsimisega vähenenud nõudlust Euroopa Liidus.

Somaalia pakub noorpiraatidele amnestiat

Somaalia president Hassan Sheikh Mohamud teatas noortele piraatidele pakutavast amnestiast, et nood saaksid valida seadusliku elatise teenimise viisi.

Kuue kuu eest ametisse valitud Mohamud kiirustas lisama, et amnestia ei laiene piraadirühmituste juhtfiguuridele, kes kasseerivad suurema osa rünnakutega teenitavast tulust.

Somaalia on relvakonflikti kütkeis vaevelnud alates 1991. aastast, ent septembris tuli riigis ÜRO toetusel võimule valitsus. Sellele eelnes kaheksa aasta pikkune korruptsioonist läbiimbunud ajutise valitsuse võimuperiood.

Erinevad relvarühmitused hoiavad enda käes ulatuslikke alasid Somaalia territooriumist. Nad ei pööra nõrga keskvalitsuse võimutaotlustele peaaegu üldse tähelepanu. Suurem osa tuntud piraatidest tegutseb riigi põhjarannikul poolautonoomses Puntlandi regioonis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles