Välismaa uudised

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Šveitsi tehases pandi toime tapatöö

Šveitsis Menznaus asuvas Kronospani puidutehases tulistas 42-aastane mees töökaaslasi. Surma sai kaks ja viga seitse ohvrit. Lisaks jättis elu tulistaja ise.

Tehase direktor ütles, et tulistaja oli nende firmas töötanud üle kümne aasta ja seni tunti teda kui väga rahulikku inimest, kes polnud seadustega pahuksis.

Leedu loob Ukraina ja Poolaga ühisväe

Leedu kaitseministeerium koostas kolme riigi, Leedu, Ukraina ja Poola ühise sõjaväebrigaadi moodustamise kokkuleppe kava.

Selles seisab, et kolmepoolne sõjaväeüksus peab olema valmis osalema rahvusvahelistes operatsioonides, mis on saanud ÜRO Julgeolekunõukogu toetuse. Brigaadi peastaap hakkab paiknema Poolas Lublinis. Brigaad koosneks 4500 Leedu, Poola ja Ukraina sõdurist.

Euroliidu pealik ei mõista Euraasia Liidu iva

Euroopa Liidu president Herman Van Rompuy ütles, et tema ei saa aru, milles peitub Venemaa loodava Euraasia Liidu iva.

«Ma ei saa hästi aru, mida see Euraasia projekt tähendab. Ma tean, kes on osalised, aga mulle ei ole selge, milles see projekt seisneb,» märkis ta.

Vene, Valgevene ja Kasahstani president allkirjastasid 2011. aasta novembris kokkuleppe Euraasia majandusliidu loomise kohta 2015. aastal.

Euroliit lõpetab kalade üle parda heitmise

Euroopa Liidu kalandusministrid saavutasid eile kokkuleppe, et kaluritel keelatakse alamõõduliste või soovimatute kalade üle parda heitmine.

Kokkuleppe kohaselt toovad kalurid edaspidi kogu saagi kaldale ja soovimatuid kalu ei arvata maha nende püügikvoodist, mida muudetakse paindlikumaks. Esimese kahe aasta jooksul lisandub kvoodile üheksa, järgmisel kahel aastal kaheksa ja lõpuks seitse protsenti.

Erandeid kontrollitakse rangelt ja kogu püütud saak registreeritakse. Osa soovimatuid kalu lubatakse kasutada heategevuslikul otstarbel. Uued reeglid jõustuvad 2014. aasta algul ja kehtivad 2019. aastani.

Senistel andmetel läheb neljandik Euroopa Liidu püütud kalasaagist tagasi merre, kus kalad enamasti surevad. See on tohutu raiskamine, kui arvestada, et kalavarud kogu aeg vähenevad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles