Ratturid kustutasid Elvas võistlusnälga

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eelmisel laupäeval kogunesid jalgratturid rutiinsevõitu treeningutele vahelduseks Elvasse Tartumaa lahtiste talikrossi meistrivõistluste starti.

Viljandi rattaklubi treeneri Marek Johansoni ütlemist mööda on Elvas niisugust talikrossi korraldatud alates 1973. aastast ning suures plaanis on selle vorm püsinud muutumatuna. Traditsiooniliselt on esimesel etapil 16-aastastele ja noorematele kavas eri pikkuse ja raskusastmega jooksudistantsid ning alates juunioride klassist jagatakse kohad ja etapipunktid maastikurattasõidus.

Nagu Johanson nentis, on tänavu olnud ideaalne talv ning see on võimaldanud ratturitel detsembrist alates mahutreeninguid teha suusatades, vanemad noormehed on viimasel kuul juba ka jalgrattakilomeetreid koguda saanud.

«Ilmastikuolud on lubanud meil hooajaks valmistuda tavapärasest veidi teise mudeli järgi. Sellel talvel me jooksnud peaaegu polegi,» lausus treener.

Eeloleval laupäeval järje saav talikrossisari on Johansoni sõnul siiski põgus vahepala igapäevastele harjutuskordadele. Tõsi, samuti Elvas teoks saav teine etapp on esimesest veelgi kaalukam, sest ühtlasi lähevad jagamisele Eesti talikrossi meistrimedalid.

«Pärast talikrossi meistrivõistlusi jääb veel paar kuud aega atra seada: põhihooaja karussell läheb veerema aprilli lõpul,» kõneles Marek Johanson.

Möödunud laupäeval Elvas suurepärase ilmaga asetleidnud võistlusel näitasid Viljandi rattaklubi noored häid tulemusi. Säravaima esituse tegid 12-aastaste tüdrukute jooksurajal õed Ilona ja Elina Tasane, kes võtsid kaksikvõidu. Ligemale 800-meetrisel jooksumaal oli kümne startinu seas kiireim Ilona Tasane. Elina Tasane kaotas vanemale õele kaheksa sekundit, kuid suutis lähimat jälitajat edestada kahe sekundiga.

Sama vanu noormehi oli rajal 28 ning kuue parema sekka jõudis kaks Viljandi poissi: Martin Holtsmann lõpetas viienda kohaga ja Toomas Vool temast kümme sekundit hiljem kuuendana.

14-aastaste poiste jooksurada oli Elvas seekord 1,37 kilomeetrit pikk ning sellel oli Joosep Sankmann parima viljandlasena 25 startinu seas seitsmes. 16-aastaste noormeeste 2,74-kilomeetrise distantsi lõpetas Kristjan Johanson 28 startinu seas teisena.

18-aastaste ehk juunioride klassi noormehed läbisid neli 3,2-kilomeetrist rattakrossiringi. 20 noormehe seas tegi tubli sõidu Greg Hallop, kes jõudis finišisse teisena.

U-23 vanuseklassi rattureid oli stardis 13 ning nende võistlus vältas viis rattakrossiringi. Viljandi rattaklubi esindaja Josten Vaidem pälvis teise koha.

Sel laupäeval saavad Elvas oma talvist rattasõiduoskust näidata noored alates 14-aastaste võistlusklassist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles