Viirus nullis seni tehtud töö

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kahe nädala eest Tartu suusamaratonil head sõitu näidanud ning üha paremaks muutuvast vormist rõõmu tundnud viljandimaalast Algo Kärpi tabas tagasilöök, kui neli päeva püsinud palavik nullis tema hooaja peaeesmärgi nimel tehtud töö ning seadis kahtluse alla maailmameistrivõistluste 50-kilomeetrise klassikasõidu stardi.

«Seis oli ikka päris hull, neli päeva palavikku ja kuus päeva täielikult trennita,» lausus Algo Kärp eile pärast kergemat suusasõitu. «Sisuliselt rikkus viirus kogu seni tehtud töö ja võistluseelsed plaanid, aga parata pole midagi.»

Kärp läheb oma sõnul siiski pühapäeval maailmameistrivõistluste 50 kilomeetri klassikasõidu starti, ent kui palju tal rajal jõudu ja vastupidavust jätkub, ei osanud ta öelda. «Tartu maratonini kulges valmistumine plaanitult ja vormikõver oli tõusuteel,» tõdes ta. «Tuleb leppida ja võtta olemasolevatest jõuvarudest maksimum.»

Tartu suusamaratoni järel oli Viljandi suusaklubi mehel kavas neli päeva kestev alpimaja kuur ning 23. veebruariks oli borneeritud lennupilet Val di Fiemmesse. Alpimaja asemel lesis Kärp tõvevoodis ning senised plaanid mängiti treener Mati Alaveriga kooskõlastatult ümber. «Reedel lendan Itaaliasse ja pühapäeval plaanin ikka startida,» ütles Kärp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles