Viljandimaale tuttav arhitekt pälvis preemia

Karl-Eduard Salumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veronika Valk sai noore arhitekti preemia kätte sõbrapäeval. Pildil vasakul on auhinna väljaandmist toetav ettevõtja Heldur Meerits, paremal preemia kätte andnud Eesti Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves.
Veronika Valk sai noore arhitekti preemia kätte sõbrapäeval. Pildil vasakul on auhinna väljaandmist toetav ettevõtja Heldur Meerits, paremal preemia kätte andnud Eesti Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves. Foto: Laura Oks/Postimees

Eesti arhitektide liidu väljaantava noore arhitekti preemia pälvis Veronika Valk, kes on ka Suure-Jaani gümnaasiumi juurdeehitise, Tarvastu lasteaia sisekujunduse ning Viljandi Arkaadia aia eskiisi autor.

Veronika Valgu tuntumate tööde hulka kuuluvad veel Rakvere keskväljaku planeering, Lasva veetorni rekonstrueerimine ning Eduard Tubina monument Tartus. Samuti teatakse teda kui arhitektuuri populariseerijat. 36-aastane Valk on avaldanud üle saja kirjutise arhitektuurist ja urbanistikast, kuulub mittetulundusühingu Kultuurikatel juhatusse ning on olnud tegev Tallinna valgusfestivali korraldamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles