Prii ühistransport meelitab pealinna

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kahe viimase kuuga on end Tallinna elanikuks registreerinud 119 viljandimaalast ning peamiseks põhjuseks võib pidada seda, et tallinlastele on ühistransport tasuta.

Nii otsustasid end pealinna elanike registrisse kanda näiteks need, kes küll töötasid seal, kuid olid mõne teise linna hingekirjas. Pealinna elanikkond on alanud aasta esimese kuuga peaaegu sama palju kasvanud kui kogu möödunud aasta jooksul.

Viljandi linnavalitsuse andmeil registreeris mullu detsembris oma uueks elukohaks rahvastikuregistris Tallinna 21 viljandlast. Tänavu jaanuaris aga otsustas pealinna kasuks juba 53 viljandlast.

Tänavu esimese kuu jooksul lahkus rahvastikuregistri kannete põhjal Viljandist teistesse omavalitsustesse või välisriiki 101 elanikku.

Tallinnas elas 1. veebruaril rahvastikuregistri andmete järgi 423 049 inimest, jaanuariga oli ametlik elanikkond kosunud 3219 inimese võrra.

«Kindlasti on selle hüppelise kasvu põhjuseks just tasuta ühistransport,» kinnitas Tallinna linnavalitsuse perekonnaseisuameti peaspetsialist Tarmo Tropp. «Praegu on juurdekasv ehk natuke aeglustunud, kuid tähelepanuväärne on see ka nüüd.»

Kogu möödunud aasta jooksul kasvas Tallinna ametlik elanikkond 3686 inimese võrra. Detsembris lisandus 1248, novembris 475 ning oktoobris 366 inimest.

Aasta algusest tänaseni registreeris end tallinlaseks 4226 inimest, samal ajal registreeris end Tallinnast välja 863 inimest. Seega kasvas natuke rohkem kui kuu ajaga Tallinna elanike arv 3363 inimese võrra.

Tasuta transpordi pealt on Tallinnas arvutuste põhjal võimalik kokku hoida ligi 300 eurot aastas. Sealse transpordiameti hinnangul on ühissõidukite kasutajate arv kasvanud umbes kuus protsenti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles