«Kuldkala» ahvatleb 50 000 euroga

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Baltikumi suurim kalapüügifestival «Kuldkala» reklaamib end tänavu 50 000 euro suuruse peavõiduga. See on küll suurim rahaline auhind kalavõistluse ajaloos, ent selle saamiseks vajab võitja väga head õnne.

«Kuldkala» peakorraldaja Priit Kallase sõnul lastakse festivali eel Viljandi järve 130 märgistatud kala — ahvenaid, särgi ja kiisku.

Igaühel neist on oma number ja iga väljapüütud märgistatud kala eest on auhinnaks 100 eurot. Kolm märgistatud kala võivad õnnelikule kalamehele tuua 500, 1000 või 3000 eurot.

50 000 euro suurune peavõit antakse välja juhul, kui võistluse lõpuks tabavad kõik võistlejad kokku vähemalt 17 tänavu märgistatud kala kolmest liigist. Kuid ka sellest ei piisa peavõidu saamiseks. 50 000 euro võitmiseks peab tabama kala, kellele on enne võistluse algust pandud kuldkala märgis.

Eelmisel aastal said võistlejad järvest kätte küll kõiki kolme liiki kalu, kuid märgistatud kalu oli nende seas vaid üheksa.

Kui põhiauhindadele vastavate märgisenumbritega kalad jäävad võistluse käigus tabamata, jagatakse auhindu teiste märgisenumbritega kalu saanud võistlejate vahel viktoriiniga, mille temaatika käsitleb Eesti kalastikku ja kalastamist. Kui aga kogu võistluse käigus ei tabata ühtegi märgisega kala, annetatakse 3000 eurot kalade asustamiseks Viljandi järve.

«Kuldkala» on suuruselt teine kalameeste ühisüritus kogu maailmas. Tänavu 16. veebruaril on Viljandi järvele oodata peaaegu 10 000 osavõtjat kümnest riigist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles