Postiga saadetavaid kirju jäi mitu miljonit vähemaks

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mullu saadeti Eesti Posti vahendusel 33,7 miljonit kirja, see on 2,3 miljoni võrra vähem kui tunamullu.

Eesti Posti avalike suhete juht Inge Suder meenutas, et veel viis aastat tagasi oli kirjasaatmine märksa populaarsem: 2007. aastal läkitati ligi 60 miljonit kirja.

Suder nentis, et traditsiooniliste kirjade arvu vähenemise kõrval suureneb pakkide osa. Nii läkitati eelmisel aastal seni rekordiliselt kaks miljonit pakki ehk 0,2 miljonit enam kui aasta varem.

Viljandimaal pandi mullu teele üle saja tuhande paki. Maakonna kirjade hulka ei osanud Suder välja tuua, sest lihtkirju aadresside järgi ei registreerita.

Küll on Eesti Postil andmed käepärast selle kohta, kuhu Eestist enamik pakke saadetakse. Need on Soome, Venemaa, Suurbritannia ja Saksamaa. Osa saadetisi läheb eksootilistesse riikidesse. Mullu olid selles nimekirjas näiteks Nigeeria, Bahama, Prantsuse Polüneesia ja Senegal.

«Väga kiiresti kasvab Post24 pakiautomaatide kasutamine,» lisas Suder. «Mullu jõudis nende kasutajate arv saja tuhandeni. Koos Post24 pakiautomaatidega on Eesti Postil ligi 400 pakkide saatmis- ja väljastuspunkti üle riigi. Lisaks Eestile laieneb Post24 võrgustik Baltikumis.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles