Tantsupäev pakub erilisi lavastusi

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tantsupäeva korraldaja Anu Sööt
Tantsupäeva korraldaja Anu Sööt Foto: Elmo Riig / Sakala

Rahvusvahelisel tantsupäeval, 29. aprillil saab Viljandis näha kahe Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia diplomandi lõputööd ning osaleda ainulaadses interaktiivses tantsuteatris.


Tantsupäevadel on Viljandis harilikult varem üles astunud laste ja noorte tantsustuudiod, kuid tänavu jäävad nemad pealtvaatajaiks.



Päeva naelaks tõotab kujuneda interaktiivne tantsuetendus «BodyLounge», kus peaosalised on ühtmoodi nii näitlejad kui pealtvaatajad.



«Tahtsime siia tuua midagi põnevat ning kutsusime nemad,» rääkis päeva korraldaja Anu Sööt.


«BodyLounge» on interaktiivne tantsuteater, kus piirjoon elu ja kunsti vahel on muutunud õige hajusaks ning kus iga etendus on ainulaadne, sündides siin ja praegu. See on nii etendus, õpituba, teraapia kui sotsiaalne happening.



Lavastaja, hollandlanna Ina Stockemi sõnul annab «BodyLounge» võimaluse saada isikliku kogemuse kaudu kontakti tänapäeva kunstiga. Etenduses osalejatel seotakse silmad kinni ning siis tuleb kaks tundi suhelda ilma visuaalse kogemuseta.



«See on väga põnev ettevõtmine,» lausus Anu Sööt. «Etendus algab kell 18, aga et pealtvaatajad on samuti osalejad ja nad lastakse saali eraldi gruppides, on väga oluline eelregistreerimine.»


Etenduses mahub osalema 67 inimest. Umbes pool kohtadest on juba täis.



Tantsukunsti eriala lõputööd on sel aastal erilised seetõttu, et lõpetajatele kehtib nõue teha töö inimestega, kes ei ole kutselised tantsijad või tantsukunsti õppivad üliõpilased.


Lõputööle on eelnenud pikem õpetamisprotsess, mille tulemusena valmib lavastus.



«Lõpetajad on inimestega päris pikalt töötanud ning selle tulemusena vormunud lavastusi nüüd näha saabki,» selgitas Sööt.



Nii osalevad Ele Viskuse lavastuses näiteks muusikutena tuntud Arno Tamm ja Silver Sepp.


29. aprillil tähistavad rahvusvahelist tantsupäeva kogu maailma tantsuringkonnad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles