Aidas esitletakse plaati

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna õhtul esitlevad pärimusmuusikud Astrid Böning-Nõlvak ja Eike Vellend Viljandi pärimusmuusika aidas plaati «Mõisnik ja lambrine». Albumile on pandud tosin lüürilist rahvalaulu, mille teema on mõisa ja küla suhted pisut teisest vaatenurgast, kui neid tavaliselt nähakse.

«Need on laulud, mis püüavad edasi anda tundeid ja mõtteid kahest küljest ehk siis nii mõisa- kui talurahva silme läbi nähtuna,» kirjeldas plaadil viit pilli mängiv Astrid Böning-Nõlvak.

Eesti pärimusmuusikas leiduvatest põnevatest tekstidest inspireeritud plaadil on nii rahvamuusikutelt kuuldud kui ka rahvaluule arhiivist ja kogumikest leitud pillilugusid, mis pärinevad Viljandi-, Harju-, Pärnu-, Valga-, Saare- ja Hiiumaalt. Kõlab ka rootsi rahvaviis ning mõni lugu, mille algupärast sünnikohta pole olnud võimalik tuvastada.

Astrid Böning-Nõlvak, kes plaadil laulab ning mängib kaht kannelt, karmoškat, mandoliini ja parmupilli, on õppinud Pärnu muusikakoolis ja lõpetanud Viljandi kultuuriakadeemia rahvamuusika eriala. Ansambli Neiokõsõ koosseisus esindas ta 2004. aastal Eestit Eurovisiooni lauluvõistlusel Istanbulis. Astrid töötab rahvamuusikaõpetajana Hiiumaal Käina kaunite kunstide koolis ja korraldab pärimusmuusika festivali «Hiiu folk».

Eike Vellend, kes astub plaadil üles laulu ja viiulimänguga, on õppinud Kose lastemuusikakoolis ja Georg Otsa nimelises Tallinna muusikakoolis ning osalenud folk­ansamblis Pillipiigad ja Eesti noorte viiulikooris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles