Välismaa uudised

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Austraalia võitleb tulekahjudega

Austraalia kaguosa on juba üle nädala vaevelnud maastikupõlengute haardes. Paljud tulekahjud on suudetud kustutada, aga vähemalt 120 kohas möllavad veel eri ulatusega põlengud.

Üleeile hõlbustas kustutustöid ilma jahenemine, mõõdukas temperatuur valitses ka eile. Tänaseks lubas prognoos taas kuni 40 kraadi sooja.

Kuivas ja hõredalt asustatud Austraalias on maastikutulekahjud üsnagi tavapärased, eriti kuumadel suvekuudel detsembrist veebruarini.

Bangladesh vaevleb mõne­kraadises külmas

Viimase 40 aasta külmemad ilmad on Bangladeshis nõudnud 80 inimelu. Ilmateenistuse andmeil mõõdeti riigi põhjaosa linnas Saidpuris kolm külmakraadi Celsiuse järgi, mis on madalaim temperatuur alates riigi iseseisvumisest 1971. aastal.

Ilmateenistuse asejuhi Shah Alami sõnul langes temperatuur viimati nii madalale 1968. aastal, kui Bangladeshi territoorium oli osa Pakistanist. «Tegemist on Bangladeshi iseseisvusaegse ajaloo krõbedaima külmaga,» ütles ta.

Kohaliku Punase Risti teatel on haiglad ülekoormatud hingamisteede haiguste käes kannatavate inimestega. Külma tekitatud kahju on suurim vaesunud maapiirkondades, kus inimesed ei jõua osta riideid ega maksta kütte eest.

Troopilises kliimavöötmes asuvas Bangladeshis langeb temperatuur talvel tavaliselt kümne soojakraadini.

Saabide tootmine jätkub

Rootsi Saab Automobilesi uus omanik Nevs kavatseb taastada augustis Saabi autode tootmise. Kahe aastaga loodab firma valmistada 120 000 autot.

Esimesed mudelid on 9-3 Cabriolet ja 9-3. Aasta lõpul lisandub 9-3X ja järgmisel aastal 9-3 elektriautoversioon.

Somaalia piraadipealik läheb pensionile

Üks kurikuulsamaid Somaa­lia piraadijuhte, kes terroriseeris suurt osa India ookeanist ja teenis kaaperdatud laevade pealt lunarahana miljoneid, teatas kolmapäeval otsusest pensionile minna.

«Pärast kaheksat aastat piraatluses otsustasin ma sellest tööst loobuda ja alates tänasest ei ole ma enam selle jõugu tegevusega seotud,» ütles Mohamed Abdi Hassan, keda piraadiringkondades tuntakse Afweyne’i ehk Suure Suu nime all.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles