7000 maja­pidamist jäi elektrita

Karl-Eduard Salumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alajaam
Alajaam Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile päeval minut pärast kella kahte lülitus keskpingeliini rikke tõttu välja Viljandile elektrit andev piirkonnajaam ning enamik linnast ja osa selle ümbrusest jäi vooluta.

Elektrilevi kommunikatsioonijuht Kaarel Kutti ütles «Sakalale», et elektrikatkestus tabas umbes 7000 majapidamist. Suurel osal neist tuli vool tagasi vähem kui 20 minutiga.

«Et alajaama väljalülitumise põhjust ei olnud võimalik kohe tuvastada, sõitis Viljandi lähistelt kohale avariimeeskond, kes alajaama kontrollimise järel kell 14.18 sellest väljuvad liinid taaspingestas,» teatas Kutti. Sellega oli elekter tagasi 3000 majapidamises.

Järgmised 3000 majapidamist said pressiesindaja sõnul uuesti voolu kell 14.49 ja viimased tuhat Viljandi kesklinnas kell 15.15.

«Sakalale» on aga teada, et mõnes Männimäe kortermajas polnud voolu ka pärast viimati nimetatud kellaaega. Kaarel Kutti ütles, et need voolukatkestused polnud jaama väljalülitumisega otseselt seotud ning tehnikud peavad nende põhjused välja selgitama.

Mõnes kohas oli vool elektrivarustuse taastumise järel nõrk ja ebaühtlane. Männimäe Selveri juhataja Marina Lillepõld rääkis, et kaupluse tegevus oli katkestuse tõttu häiritud umbes tund aega ja poole tunni jagu oli tõrkeid ühe faasiga. Sama täheldati ka näiteks Väike-Kaare tänava piirkonnas.

Voolukatkestus lõi mitmel pool rivist välja arvuteid ja elektriseadmeid. Uku keskuse juhataja Kristel Miilen sõnas, et kuigi seal kadus elekter vaid hetkeks, tuli kaardimaksete sooritamisel ette tõrkeid. Samas ei läinud tema ütlemist mööda rivist välja kumbki keskuse sularahaautomaat. «Üldiselt on need elektrikatkestuste suhtes tundlikud,» lisas Miilen.

Elektrikatkestus ei tabanud kogu linna. Näiteks Viljandi haiglast ning ettevõttest Aken ja Uks kinnitati, et seal vool ära ei läinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles