Jääolud veekogudel on muutunud ettearvamatuks

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Päästeamet hoiatab, et viimastel päevadel valitsenud plusskraadid on muutnud jää paljudel veekogudel õhukeseks ja hapraks. Mõnel pool ei ole kandvat jääd veel tekkinudki. Sellistes oludes võib olla jääl liikumine eluohtlik. Jääst läbi vajumisel võib inimene uppuda vaatamata ujumisoskusele, sest külm vesi halvab tegevusvõime mõne minutiga.

Lapsevanemad peaksid veekogude ääres hoidma oma lastel kogu aeg silma peal ja selgitama, et jää ei ole mitte mingil juhul mängukoht. Kalameestel soovitab Päästeamet samuti reaalselt hinnata õrna jääga seotud ohtusid ning veenduda enne veekogule minekut, et jää on piisavalt paks.

Kindlasti tuleb jääle minnes kaasa võtta jäänaasklid, vile või helisignaal ja päästenöör, et tagada võimaliku õnnetuse korral eluga pääsemine. Tuleb arvestada ka seda, et jääkate, mis ühte inimest kannab, võib suurema seltskonna puhul puruneda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles