Algo Kärp vaevleb õlavalu käes

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algo Kärp koges taas ebaõnne: päev enne «Tour de Ski» algust kukkus ta treeningul ja põrutas tugevalt õlga.
Algo Kärp koges taas ebaõnne: päev enne «Tour de Ski» algust kukkus ta treeningul ja põrutas tugevalt õlga. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandimaa suusataja Algo Kärp tunnistas, et tänavune «Tour de Ski» algas talle valuliselt: juba päev enne selle esimest etappi kukkus ta treeningul ja põrutas tugevalt õlga.

«Ebameeldiv üllatus, aga süüdistada saab vaid iseennast,» lausus Kärp eile, kui valmistus täna Itaalias kavas olevaks Cortina—Toblachi 35 kilomeetri vabatehnika distantsiks.

Oma sõnul on ta seni pidanud võistlusrajal kannatama suurt valu. «Minu põhidistantsid, pikad klassikasõidud, on veel ees, aga muret teeb, et just klassikarajal annab õlavalu endast eriti märku.»

Võistluse katkestamise plaane pole Viljandimaa suusataja siiski vaaginud. «Klassikasõidud tahan ikka ära teha ja muidugi on sihiks tuur lõpuni sõita.»

29. detsembril Saksamaal Oberhofis alanud «Tour de Skil» on sõidetud kolm etappi, täna on neljanda etapina kavas meeste vabas tehnikas 35 kilomeetri jälitussõit ning homme eraldistardist klassikalises tehnikas viie kilomeetri distants. Seejärel liigutakse Val di Fiemmesse, kus tuleb esmalt 15-kilomeetrine ühisstardist klassikaetapp ja 6. jaanuaril pannakse suusatuurile punkt üheksakilomeetrise mäkketõusuga.

Meestest juhib kolme etapi järel venelane Maksim Võlegžanin, kes edestab kahte suurfavoriiti Dario Colognat ja Petter Northugi, esimest 2,1 ja teist 9 sekundiga. Parima eestlasena on Aivar Rehemaa 24. kohal. Algo Kärp on 64. ja Karel Trammjärv 68.

Naistest juhib kolmekordne suusatuuri võitja Justyna Kowalczyk, kelle edu norralanna Therese Johaugi ees on juba 50,3 sekundit.

Algo Kärp soovib tuurilt saada võimalikult palju võistluspraktikat. Tema hooaja peamine eesmärk on aga osaleda edukalt veebruari lõpul peetavatel maailmameistrivõistlustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles