Repliik: Ostukäruterror

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Kukk
Jüri Kukk Foto: Elmo Riig / Sakala

Nädala sees käisin Rimi kaubanduskeskuses sisseoste tegemas üsna tööpäeva lõpul, mil inimesi on poes tavapärasest enam ja mil tuleb rohkem kannatust varuda.


Kui lähenesin puuviljaletile, tõkestas mu tee ostukäru. Üks inimene oli selle risti vahekäiku lükanud ning valis ise ringi vaatamata õunu. Võtsin asja rahulikult ja astusin leti juurde teiselt poolt. Kui aga tahtsin rullist kilekotti rebida, takistas seda tegemast üks teine käru.



Sellega asi ei piirdunud. Esimese kassa juures vonkles pikk järjekord. Teiste juures tundus see lühem olevat, kuid sinna jõudmiseks tuli taas lettide vahele sukelduda ja mujalt ligipääsu otsida, sest kõige otsema läbikäigu tõkestas koguni kaks tihedalt kokku lükatud ostukäru. Ja kui ma siis viimaks juba järjekorras seisin, nügis mind kogu aeg üks vanem naine oma käruga.



Mul pole midagi ostukärude vastu, küll aga võiksid neid lükkavad inimesed veidigi jälgida, et nad teistele tüli ei teeks. Ostukärugi juhtimine nõuab mõnevõrra oskusi — kaaskodanikele tuleb ju ka rahvast pungil poes jätta liikumisvõimalus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles