Jõulud tõid pakiveos aasta kiireima aja

Karl-Eduard Salumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvise ajaga võrreldes saadetakse pakke praegu mitu korda rohkem. Pildil kuller Simmo Lilloja.
Suvise ajaga võrreldes saadetakse pakke praegu mitu korda rohkem. Pildil kuller Simmo Lilloja. Foto: Elmo Riig / Sakala

Jõulude-eelsel nädalal on kulleri ja postiga pakkide saatmine täies hoos. Eesti Post teatas üleeile, et on käesoleval nädalal ligi 800 000 kirja kõrval kohale toimetanud rohkem kui 50 000 pakki ja tööpuuduse üle ei kurda ka Smartpost.

«Jõulueelne aeg on meile kõige kiirem terve aasta jooksul,» kinnitas Smartposti tegevjuht Risto Eelmaa. «Aastasiseses võrdluses saadetakse praegu pakke üle kolme korra rohkem kui madalhooajal.»

Ta täpsustas, et kõige vähem on saadetisi juunis ja juulis, kuid ei soovinud kontserni poliitikale viidates öelda, kui palju pakke nende ettevõte viimasel ajal kohale on viinud.

Tavapärasest tunduvalt kiiremal ajal on nii Eesti Post kui Smartpost tööle rakendanud rohkem inimesi kui muidu. Tänu sellele suudavad nad ka graafikutest üldiselt kinni pidada. Risto Eelmaa möönis siiski, et väikseid hilinemisi võib ette tulla.

«Hilinemised on kellaajalised, aga mitte kuupäevalised,» lausus Eelmaa. See tähendab, et pakid ei pruugi kohale jõuda ettenähtud kellaajal, kuid lubatud päeva jooksul saabuvad need kindlasti.

Eesti Posti kommunikatsioonijuht Inge Suder märkis, et harilikust kauem võib võtta rahvusvaheliste saadetiste kohalejõudmine, kuid see ei olene neist.

Eesti Post ei kogu ega toimeta kullersaadetisi kätte 25. ja 26. detsembril ning 1. jaanuaril, Smartpost 25. detsembril ja 1. jaanuaril. 24. detsembril töötavad mõlemad erigraafiku järgi.

Eelmiste jõuludega võrreldes on pakkide hulk kasvanud. «Inimesed on õppinud asju internetist ostma,» leidis Risto Eelmaa. «E-kaubanduse buum annab ennast meile selgesti tunda.»

Eesti Posti kinnitust mööda on pakke eelmise aasta detsembriga võrreldes kümme protsenti rohkem.

Kui kulleri või postiga pakkide saatmine kogub hoogu, siis kirju läkitatakse aasta-aastalt üha vähem. «Samas on viimastel aastatel olnud märgata, et kaarti valides pööratakse enam tähelepanu selle erilisele kujundusele,» lausus Inge Suder. «See näitab, et eestlastele on endiselt tähtis edastada tervitusi posti teel.»

Ühtlasi pannakse kaarte üha enam teele koos jõulupakiga.

Populaarseimad välisriigid, kuhu pakke ja kaarte saadetakse, on Eesti Posti andmetel Soome, Venemaa, Suurbritannia ja Saksamaa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles