«Kalevipoja» uusversiooni autor kujundab festivali

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võitjaks tulnud plakat kannab endas järgmise festivali jõulist sisu.
Võitjaks tulnud plakat kannab endas järgmise festivali jõulist sisu. Foto: Kristian Kirsfeldt

Tuleva aasta Viljandi pärimusmuusika festivali «Püha müristus» tunnuskujunduse võistluse võitjaks kuulutati tallinlane Kristian Kirsfeldt, kes töötab reklaamiagentuuri Velvet loovjuhina ning on ühtlasi raamatu «Kalevipoeg 2.0» autor.

Konkursile laekus rekordilised 62 tööd 57 kujundajalt. See muutis pärimusmuusika keskuse töötajatest žüriil töö keerukamaks kui eelmistel aastatel, kuid võitjat valides olid nad üsnagi üksmeelsed.

Kristian Kirsfeldt on oma sõnul olnud kujundaja nii kaua, kui mäletab. Inseneriharidusega mehe huvi teema vastu väljendub muu hulgas Eesti Rahva Muuseumi uue maja soome-ugri püsinäitust kujundades.

«Kõige rohkem inspireeris mind festivali mõnusalt mitmetähenduslik teema,» rääkis jõulise võidutöö autor. «Müristus nii muusikaliselt, emotsionaalselt kui visuaalselt. Ühesõnaga saab välku ja pauku ning seda kandsin ka pildile.»

21. Viljandi pärimusmuusika festival kestab järgmisel aastal 25.—28. juulini.

Festivali passid on müügil olnud 1. detsembrist ja piletimüügipealik Anu Rannu sõnul kulgeb müük rekord­graafikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles