Gripihooaeg algab

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Detsembri esimesel nädalal pöördus ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumise tõttu arstide poole 3320 inimest ning üheksa inimest on Eestis tulnud gripi tõttu haiglasse panna.

Möödunud nädalal vajas E-Tervise andmetel haiglaravi neli gripiviirusega patsienti, neist üks oli vanuserühmas 0—4 aastat, kaks vanuses 15—19 ja üks täiskasvanu.

Detsembri esimesel nädalal pöördus ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu arstide poole 3320 inimest, neist üle 55 protsendi olid lapsed. Haigestunute üldarvus eelmise nädalaga võrreldes suurt muutust ei olnud.

Terviseameti andmetel registreeriti 84 gripitaolist haigestumist, laboratoorselt kinnitati möödunud nädalal neli A-gripi viiruse juhtumit ja üks B-gripi oma. Amet palub perearstidel pöörata erilist tähelepanu 65-aastastele ja vanematele patsientidele ning võtta neilt haigestumise korral kindlasti proov ka gripiviiruse väljaselgitamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles