Kõo valla turniiril võimutsesid kaks suurmeistrit

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapäeval Pilistvere rahvamajas peetud Kõo valla jõuluturniiri võitis rahvusvaheline suurmeister Jaan Ehlvest (paremal). Pildil alustab ta partiid Rein Ruusi vastu.
Pühapäeval Pilistvere rahvamajas peetud Kõo valla jõuluturniiri võitis rahvusvaheline suurmeister Jaan Ehlvest (paremal). Pildil alustab ta partiid Rein Ruusi vastu. Foto: Marek Kolk

Kõo valla male jõuluturniiri valitsesid tänavu oodatult rahvusvahelised suurmeistrid Jaan Ehlvest ja Igor Švõrjov.

«See on suurepärase korralduse ja meeldiva õhustikuga turniir,» tõi mitu aastat võistluse peakohtuniku kohuseid täitnud Gert Elmaste välja ühe asjaolu, mis Eesti maleparemiku ja hulga innukaid mängijaid juba palju aastaid detsembri algul Kõo valda kokku on toonud.

Tasavägine heitlus

Tänavuse mõõduvõtu tituleeritumad osalejad olid kaks rahvusvahelist suurmeistrit Jaan Ehlvest ja Igor Švõrjov, kes omavahel ka kaks kõrgemat kohta välja selgitasid. Mõlemad kogusid üheksast võimalikust kaheksa punkti, ent koefitsient andis eelistuse Ehlvestile. Meeste omavaheline partii viiendas voorus lõppes viigiga. Mõlema mehe vastu teenis viigi turniiri 6,5 punkti ja kolmanda kohaga lõpetanud Gert Elmaste.

Esikolmikule järgnes võrdse kuue punktiga viis mängijat. Koefitsiendiga asetus neljandaks Vitali Šlõkov ning viies oli päeva edukaim naismaletaja Tatjana Fomina. Nende järele reastusid Marek Kolk, Margus Sööt ja Roman Jezov. Kõo valla parima maletajana oli Tuuli Vahtra tänavu 27.

44 mängijat

14 aasta eest Kõo valla jõuluturniiri algatajate hulka kuulunud ja seniajani üks selle eestvedaja olnud Rein Vahtra lõpetas oma vennatütrest Tuuli Vahtrast kaks kohta tagapool.

Tema sõnul oli seekord osalejaid loodetust veidi vähem. «Eelregistreerimist arvestades olime valmis vastu võtma ligemale 60 mängijat, kohale tuli neid aga 44.»

Aastate eest tagasihoidlikult alustanud Kõo valla jõuluturniir on nüüdseks Eesti malekalendris kindla koha leidnud ning truud osalejad lubasid kohal olla ka aasta pärast.

«Turniir tuleb — seda me osalejatele lubasime. Pealegi saame siis 15. aastapäeva tähistada,» rääkis Rein Vahtra.

Pilistvere rahvamajas teokssaanud võistluspäev oli ühtlasi Beko maleturniiride sarja 19., viimane etapp. Viljandimaal korraldatud mõõduvõttudest kuulusid sellesse sarja veel Lev Braschinsky mälestusturniir märtsis, Ilmar Raua mälestusturniir juulis ning Karksi-Nuias asetleidnud võistlus Karksi Ratsu auhinnale augustis.

Sarja üldvõidu teenis tänavu Aleksandr Volodin Jaan Ehlvesti ja Tarvo Seemani ees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles