Joomakaaslase tapjad läksid aastateks vangi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tunamullu Viljandis joomakaaslase tapnud meeste kaheksa-aastane vangistus jäi lõplikult jõusse esmaspäeval, kui riigikohus ei võtnud ühe veretöö osalise kaitsja kassatsioonkaebust menetlusse.

Inimese surmaga lõppenud tüli algas 2010. aasta 6. detsembril Uue tänava korteris nii, nagu sellised konfliktid enamasti — alkoholi juues. 31-aastane Andrus Talviste ja temast aasta noorem Meinhard Suur tungisid kallale toona 44-aastasele joomakaaslasele, peksid kannatanut esmalt kätega ja kui too maha kukkus, siis ka jalgadega. Lõpuks ühines peksjatega joomaseltskonda kuuluv Toomas, kes põhjustas ohvri surma.

Talviste ja Suure tagaotsimisega polnud politseil suurt vaeva, sest nad jäid sündmuskohale ja tunnistasid süü kohe üles. Toomas tabati paar päeva hiljem.

Kohtu alla jõudsid kolmikust vaid Talviste ja Suur, sest kolmas peksja suri vahepeal.

BNS-i teatel esitas Lõuna ringkonnaprokuratuur Talvistele ja Suurele süüdistuse mõrvas, kuid maakohus mõistis nad tänavu aprillis süüdi hoopis raskete tervisekahjustuste tekitamises ning surma põhjustamises ettevaatamatusest. Kohus määras meestele kaheksa-aastase ehk prokuröri küsitust kaks aastat lühema vangistuse.

Maakohtu lahendi kaebasid edasi nii kohtualuste kaitsjad kui ka prokurör ning Tartu ringkonnakohus muutiski maakohtu otsust. Ringkonnakohus mõistis Talviste ja Suure süüdi tapmisparagrahvi järgi, kuid jättis karistuse samaks.

Kui prokurör ja Talviste leppisid selle otsusega, siis Suure kaitsja pöördus kassatsioonkaebusega riigikohtusse, kuid kaebus ei saanud menetlusluba.

Nii Andrus Talviste kui Meinhard Suur on ka varem kohtult karistada saanud. Seejuures käsitles kohus Suure üht varasemat peksmist päev pärast seda, kui too oli joomakaaslase tapnud. Nimelt oli Suur jätnud tegemata talle karistuseks määratud ühiskondlikku töö ning kohus otsustas 16-päevase kandmata vangistuse täitmisele pöörata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles