Malepäeval jagatakse suurmeistri valvsa pilgu all tiitleid

, CC Fellini liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvaheline suurmeister Jaan Ehlvest.
Rahvusvaheline suurmeister Jaan Ehlvest. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Artikkel ilmus 28. novembri «Sakala» paberväljaandes.

Reedel saab Viljandi spordihoones maleklubi Fellin korraldusel teoks suur malepäev, millel selgitatakse maakonna noorte ja täiskasvanute meister ning õpetust jagab rahvusvaheline suurmeister Jaan Ehlvest.

Malepäeva ettevõtmised algavad kell 10, kui laudade taha istuvad õpilased. Maakonna noorte kiirmale meistrivõistlustel selguvad eri vanuseklasside paremad nii individuaalses kui võistkondlikus arvestuses.

Kell 11 algab rahvusvahelise suurmeistri Jaan Ehlvesti õpituba teemal «Kuidas teha lapsele male huvitavaks?». Mõnetunnisesse õpituppa on oodatud kõik, ent eelkõige need, kes soovivad noori malepisikuga nakatada ehk siis koolides malet õpetavad inimesed, lasteaiakasvatajad ning emad ja isad.

Õpetus põhineb Jaan Ehlvesti väljaantud uuel eestikeelsel õpikul «Malegümnaasium» ja selle juurde käival töövihikul.

Pärast väikest pausi, orienteerivalt kell 14.30, annab praegu USA lipu all mängiv Jaan Ehlvest parematele koolinoortele simultaani. Tema vastu mängima on oodatud ka kogenumad maletajad ja autogrammikütid.

Rahvusvahelise suurmeistri Jaan Ehlvesti sportlaskarjääri kõrgperiood jäi paarikümne aasta taha. 1991. aastal jõudis ta maailma reitingutabelis kõrgele viiendale kohale. 1988. aastal tuli ta tolleaegses Nõukogude Liidu meeskonnas olümpiavõitjaks.

Suure malepäeva lõpetavad täiskasvanud, kes hakkavad kell 17.30 tänavust Viljandimaa kiirmalemeistrit selgitama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles