Baltikumi võit tuli Viljandimaale

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Kõrgemas kunstikoolis õppiv Piret Alvre võitis noorte kunstivõistlusel oma videoga esikoha.
Tartu Kõrgemas kunstikoolis õppiv Piret Alvre võitis noorte kunstivõistlusel oma videoga esikoha. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandimaalt pärit Piret Alvre saavutas üleeuroopalisel noorte kunstivõistlusel «Young Creative Chevrolet» Baltimaade arvestuses videokategoorias esikoha. Konkursi ülesandeks oli toota video, mis inspireeriks inimesi tegutsema enne, kui võimalus käest libiseb.

«Mõte oli ikka selles, et suured asjad saavad alguse pühendumisest ning et midagi saavutada, tuleb kõvasti tööd teha,» rääkis Tartu kõrgemas kunstikoolis õppiv Piret Alvre.

Teist kohta jäid jagama Vilniuse kunstiakadeemia tudeng Rasa Janciauskaite ja Baltimaade kõigi aegade kõige edukam osaleja Toms Burans Riia Janis Rozentalsi kunstikoolist.

Veidi enam kui minut kestva klipi valmistamiseks kulus Alvrel paar nädalat.

«See ei olnud autoreklaami konkurss ning minu klipp ei ole kindlasti reklaamklipp, vaid video,» selgitas Alvre.

Chevrolet’ Baltimaade turundusjuht Lena Murd ütles, et seda võistlust on korraldatud juba kuus aastat, et julgustada ja toetada noori kunstnikke nende karjääri alguses. «Baltimaade võidutööd on edukalt võistelnud ka lõppvõistlusel teiste Euroopa riikide omadega,» rääkis ta. «Võistlus muutub iga aastaga üha populaarsemaks, nii et ma juba ootan järgmist aastat.»

Igal aastal esitatakse loomingulised ülesanded eri rakenduskunstide valdkondades nagu mood, fotograafia, video ja graafiline disain. Euroopa arvestuses oli video kategoorias edukaim Tšehhi võistlustöö, teine koht läks Ühendkuningriiki ja kolmas Portugali.

Võistlusele laekus üle tuhande töö tudengitelt, kes esindasid Euroopa 24 riiki ja 280 rakenduskunstikooli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles