Välismaa uudised

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eurotsooni inflatsioon langes õige pisut

Eurotsooni aastainflatsioon langes septembri 2,6 protsendilt oktoobris 2,5 protsendile ja kogu Euroopa Liidu inflatsioon 2,7 protsendilt 2,6 protsendile, teatas eile Eurostat.

Riigiti oli oktoobris kõrgeim aastainflatsioon Ungaris (6 protsenti), Rumeenias (5 protsenti) ja Eestis (4,2 protsenti). Madalaim oli see Kreekas (0,9 protsenti), Rootsis (1,2 protsenti) ja Lätis (1,6 protsenti).

Lennufirmad pikeerivad pankrotti

Seoses lennufirma SAS kasvanud pankrotiohuga kirjutab Rootsi ärileht «Dagens Industri» viitega analüüsifirma Centre of Aviation andmetele, et sel aastal on Euroopas pankrotti läinud juba 12 lennufirmat.

Aasta algul tabas see saatus Lufthansa partnerit Cirrus Airlinesi, Hispaania Spanairi ja Ungari Malevit. Neist suurim oli Spanair, kus töötas 2500 inimest.

Mais läksid pankrotti Rootsi Skyways ja Taani Cimber Sterling. Aasta jooksul pankrotistusid veel Air Finland, OLT Regional Exp, OLT Exp Poland, Strategic Airlines, Hello Airlines ja Islas Airlines.

Kreeka võib saada euromaadelt miljardilise kingi

Saksa ajaleht «Süddeut­sche Zeitung» kirjutab, et euroriigid kaaluvad Kreekale raha laenamise asemel miljardilise kingituse tegemist.

Lehe väitel on euroriigid aru saanud, et Kreeka ei suuda enam säästa laenude uue kärpimiseta või raha juurde saamata ning raha andmine oleks ainuke võimalus, kui Saksamaa on endistviisi Kreeka võla uue kärpimise vastu.

Kreeka 32 miljardi euro suurust eelarve puudujääki ei saa katta uute laenudega, sest see tõstaks riigi võlakoorma tasemele, millega majandus toime ei tuleks. Euromaad soovivad ka Kreeka praeguste laenuintresside järsku alandamist.

Süürias on hukkunud üle 39 000 inimese

Süürias enam kui 20 kuud tagasi alanud ülestõus president Bashar al-Assadi režiimi vastu on nõudnud rohkem kui 39 000 inimese elu.

Nõnda teatas eile Süüria inimõiguste vaatluskeskus, mis asub Suurbritannias. Keskus täpsustas, et 2011. aasta 15. märtsil alanud ülestõusus on hukkunud 27 410 tsiviilelanikku, 9800 sõdurit ja 1359 ülejooksikut. Keskus liigitab tsiviil­elanikeks need Assadi režiimi vastu relva haaranud süürlased, kes ei kuulu sõjaväkke.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles