Jõulupuu tuleb taas Suure-Jaani vallast

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi jõulupuu, teistest kuuskedest kõrgem, paistab Järve talu noorperenaise Mirja Rätsepso selja taga.
Viljandi jõulupuu, teistest kuuskedest kõrgem, paistab Järve talu noorperenaise Mirja Rätsepso selja taga. Foto: Elmo Riig / Sakala

Nii nagu eelmisel aastal, leidis Viljandi ka seekord jõulupuu Suure-Jaani vallast. Kui aga mullu toodi kuusk Metskülast, siis nüüd on välja vaadatud Jaska külas kasvav puu.

Selle omanik, Järve talu noorperenaine Mirja Rätsepso ütles, et ta oli ühes perega ka varasematel aastatel mõelnud Viljandile jõulupuud pakkuda, kuid esialgu oligi see mõtteks jäänud. Hiljuti taas kuuseotsimise kuulutust nähes palus perekond Viljandi linnavalitsuse esindajat ka oma kuuske vaatama.

«Kahju ei ole,» vastas Rätsepso küsimusele kuusest loobumise kohta. «Hoopis uhke tunne on. Elame Viljandis ja läheme teda kindlasti Vabaduse platsile vaatama.»

Rätsepso hinnangul jääb kuusepuu vanus alla kahekümne aasta, puu oli hakanud koos teistega ise kasvama.

Linnavalitsuse majandusameti vanemarhitekt Age Alas ütles, et sedapuhku pakuti Viljandile viit kuuske. Linn ei jõudnud siiski viie vahel valima hakata, sest kaks omanikku mõtlesid kohe ringi ja võtsid pakkumise tagasi.

Samas oli vanemarhitektil endal üks puu igaks juhuks varuks vaadatud ja nõnda tuli otsus langetada kolme kuuse vahel. Ühest ilusast puust tuli Alase sõnul ära öelda raske ligipääsetavuse tõttu: lähedal on kõrgepingeliinid ning pinnas ümberringi pehme.

«Valituks osutus Olustvere lähedal Jaska külas kasvav kuusk,» lausus Alas. «See on umbes 20 meetrit pikk, ilus kahar ja suhteliselt tihe kuusk. Paar ülejäänud puud jääb järgmiseks aastaks varuks.»

Milline firma jõulupuule järele läheb ja selle linna toob, selgub täna. Linnavalitsus edastas tööks vajaliku hinnapäringu neljale firmale. Viimastel aastatel on seda tööd teinud Veolia Keskkonnateenused, uue nimega Eesti Keskkonnateenused.

Age Alas lisas, et jõulupuu saabub Viljandisse Vabaduse platsile 26. või 27. novembril ning jääb linna ehtima kolmekuningapäevani ehk 6. jaanuarini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles