Tartu tänavale võib kerkida silmakliinik

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Et äsja uue omaniku kätte rännanud kinnistu paikneb Tartu tänaval, mida paljud peavad Viljandi peatänavaks, on sellel linna väljanägemisele suur mõju. Viimastel aastatel on see koht kasutusel olnud parkimisplatsina.
Et äsja uue omaniku kätte rännanud kinnistu paikneb Tartu tänaval, mida paljud peavad Viljandi peatänavaks, on sellel linna väljanägemisele suur mõju. Viimastel aastatel on see koht kasutusel olnud parkimisplatsina. Foto: Elmo Riig / Sakala

Artikkel ilmus täismahus 14. novembri "Sakalas"

Seni Viljandi haigla ruumides katarakti- ehk hallkaelõikusi teinud Tartu silmaarst Pait Teesalu kavatseb südalinna silmakliiniku püsti panna.

Teesalule kuuluv osaühing Medimaja ostis hiljuti Tartu tänava ääres Pappa Pizza söögikoha ja R-kioski kõrval pikalt tühjalt seisnud 607 ruutmeetri suuruse kinnistu. Kui palju ettevõte koha senisele omanikule Marko Kiivikale tasus, pole täpselt teada, kuid «Sakala» andmetel võis summa jääda 38 000 euro kanti.

Pait Teesalu kinnitas krundi ostu, kuid keeldus sellega seotud kavatsusi lähemalt tutvustamast.

«Kuuldus vastab tõele, aga plaanid on veel nii ebamäärased, et nendele ei tasu leheruumi raisata,» jäi ta napisõnaliseks.

Samas on Teesalu juba käinud linnavalitsuses uue hoone ehitamise üle aru pidamas. Linna peaarhitekti Laur Piheli sõnul näeb planeering kinnistule ette mõõduka suurusega ärihoonet ning just sellist uus omanik tema teada sinna kavandabki. «Jutt oli silmakliinikust ja kui ruumi üle jääb, siis ka pindadest mõne teise meditsiiniteenuse pakkumiseks,» lausus ta.

Peaarhitekt tõdes, et tegemist on Viljandi südalinna ilmet silmas pidades tundliku ja olulise kohaga, sest sellest mööduvad iga päev sajad, et mitte öelda tuhanded inimesed. Sestap soovitas Laur Pihel arendajal uusehitise projekteerimiseks palgata võimalikult hea ja tunnustatud arhitekti. «Minu teada nad praegu sellega tegelevadki,» ütles Pihel.

Tartus, Moskvas ja Oulus õppinud Pait Teesalu asutas oma esimese, seni toimiva erapraksise 1995. aastal Võrus. Praegu tegutseb ta peaasjalikult Tartus ReFocuse silmakeskuses. Aastatel 2000 ja 2011 juhatas Teesalu Tartu ülikooli kliinikumi silmakliinikut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles