Mahtu kärpinud Algo Kärp alustab hooaega Olosel

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti murdmaasuusatamise koondise liige Algo Kärp teeb nagu väga paljud konkurendid hooaja esimese võistlusstardi eeloleval nädalavahetusel. Pilt on tehtud tänavu jaanuaris Otepääl.
Eesti murdmaasuusatamise koondise liige Algo Kärp teeb nagu väga paljud konkurendid hooaja esimese võistlusstardi eeloleval nädalavahetusel. Pilt on tehtud tänavu jaanuaris Otepääl. Foto: Elmo Riig / Sakala

Suusataja Algo Kärp läheb reedel Soomes Olosel sõidetavale klassikasprindivõistlusele vastu suhtelises teadmatuses, ent enesekindlana: hooajaline rutiinne töö on seljataga.

Mõne päeva eest kaks nädalat väldanud karmi treeninglaagri lõpetanud Eesti murdmaasuusakoondis saab veel veidi aega enne esimese lume võistlust taastuda.

«Esimese võistluse tulemused sõltuvad palju just sellest, kui kiiresti ma taastuda suudan,» ütles Viljandi suusaklubi liige Algo Kärp ning nentis, et nädalavahetusel saab ta ka esimese põgusa ülevaate oma sportlikust vormist. «On selge, et tippvormist praegu juttu pole.»

Laupäeval ja pühapäeval on Olosel kavas 10 kilomeetri tavadistantsid. Esimene neist sõidetakse klassikalises, teine vabas tehnikas. «Praegu on mul plaanis kõik kolm päeva kaasa teha,» lausus Kärp.

Võistlus Olosel sõelub välja need suusatajad, kes pääsevad kahe nädala pärast Kuusamo minituuri starti, ning Algo Kärp tahab kindlasti olla nende seas.

Eesti suusaliidu spordidirektor Raul Olle nentis «Õhtulehele» antud usutluses, et 30. novembril Kuusamos algavale minituurile pääseb Eestist viis mees- ja kolm naissuusatajat. «Kuusamos tahab võistelda kümme meest. Peab olema väga tubli, et koondisse pääseda.»

Eelseisva murdmaasuusatamise hooaja tippsündmuseks on Itaalias Val di Fiemmes peetavad maailmameistrivõistlused. Seal kavas olevaks 50 kilomeetri klassikasõiduks loodab Mati Alaveri juhendamisel treeniv Algo Kärp oma parimas vormis olla.

Pärast mullust tagasihoidlike tulemustega aastat on Viljandimaa suusamees vähendanud treeningute mahtu. «Üritame eelmise aasta vigu vältida. Siis oli ilmselgelt tegemist ületreenitusega,» rääkis ta.

27-aastane Algo Kärp on oma sõnul saanud hooajale eelnenud ettevalmistusperioodil rahulikult tööd rügada. «Seni on kõik kulgenud plaanitult ja tagasilöökideta, on olnud rutiinne treeninguperiood,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles