Seli valiti EOK presidendiks

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kell 11 kogunes Eesti Olümpiakomitee üldkogu, et valida endale neljaks aastaks president. Valik tuli teha Neinar Seli ja Madis Kallase vahel, lõpuks osutus valituks Seli, kelle poolt andsid oma hääle 85 liiget, Kallas kogus 29 häält. Asepresidentideks valiti Kristina Šmigun-Vähi ja Toomas Tõnise.

Postimehest jälgis sündmusi kohapeal sporditoimetuse juhataja Peep Pahv, kes põnevamaid seiku ka lugejatega jagas.

13.39: Asepresidentideks valitigi Kristina Šmigun-Vähi ja Toomas Tõnise. Šmigun-Vähi kogus 104 ja Tõnise 97 häält.

12.46: Seli pani hääletusele asepresidentidena Kristina Šmigun-Vähi ja Toomas Tõnise.

12.43: EOK presidendiks valiti Neinar Seli, kes sai 85 häält, Kallas kogus 29 häält.

12.19: Algas hääletamine. Alguses president ja esindajate koda. Vaheaeg 20 minutit.

12.05: praegu käib küsimustevoor

11.51: Kallas eelistab teise asepresidendina Urmas Sõõrumaad, Seli aga Toomas Tõniset.

11.44: Neinar Seli: «Valituks osutudes luban oma fookust parandada, paljudest tegevustest loobuda ja keskenduda tegevusele EOKs.»

11.38: Neinar Seli: «Toimivat süsteemi ei saa pea peale pöörata. Uuendused on vajalikud, aga neid ei saa teha uuenduste enda pärast.» Edasi jätkas Seli enda programmi ette lugemisega.

11.30: Nüüd asub kõnet pidama Neinar Seli.

11.30: Madis Kallas: «Tänan neid 15 inimest, kes mind avalikult toetasid, tänu teile on meil täna valimised. Täna on päev, kui spordirahvas saab öelda, kuidas edasi. Sahkerdamine ja tagatubade kokkulepped ei saa olla spordi juhtimise aluseks.»

11.16: Madis Kallas hakkas kõnet pidama. Mõlemal kandidaadil on kõnepidamiseks 15 minutit.

Taustainfoks:

Hääleõigus on EOK 122 liikmel. Võiduks peab kandidaat pälvima 50%+1 hääletusel osalenute toetuse. Kui kumbki kandidaat esimeses voorus seda ei saa, läheb rohkem hääli saanud kandidaat teise vooru. Kui ta ka seal valituks ei osutu, kuulutatakse valimised läbikukkunuteks ja korraldatakse uued.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles