Läti sõbrad toovad kultuuri ja õlut

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Homme peetakse Viljandis Valmiera päeva, et tähistada 20 aasta möödumist kahe linna sõpruse sõlmimisest.

Linnavalitsuse välissuhete spetsialist Markus Peter Nagel ütles, et lõunanaabrid on lubanud päeva sisustada mitmekülgse kultuuriprogrammiga, mis on publikule tasuta. «Oleme kultuurielamusi omavahel jaganud varemgi. Kuu aega tagasi käisime oma programmiga Val­mieras ning veetsime koos meeleoluka päeva. Nüüd on valmieralaste kord tulla siia,» rääkis ta.

Lätlaste programm algab homme kell 11 linnaraamatukogu lasteosakonnas eeskätt 4—6-aastastele poistele ja tüdrukutele mõeldud üritusega «Hommik koos musta lambaga». Päeva teisel poolel, kell 16 peavad kahe linnavalitsuse ametnikud spordihoones maha saalihokilahingu.

Samal ajal jagatakse Sakala keskuses Valmiera turismiinfot ning esitletakse kunstnike fotonäitust. Õllesõpradel on sealsamas võimalik maitsta ja osta Valmi­eras pruulitud Valmiermuiža õlut.

Kell 17 esineb vast valminud Uku kaubanduskeskuse fuajees pärimusmuusika ansambel Griezes.

Sõpruspäev kulmineerub kell 19 Sakala keskuses algava juubelikontserdiga, millel astuvad üles rahvatantsuansambel Gauja, kammerkoor Cats, pärimusmuusika ansambel Griezes ning Valmi­era muusikakooli õpilased.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles