Viljandi otsib jõulupuud

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui mõne aasta eest oli Viljandil suure jõulupuu kandidaate varuks, siis nüüd on need otsas. Nii ootabki raad maaomanikelt lähima kahe nädala jooksul pakkumisi.

Majandusameti vanem­arhitekt Age Alas ütles, et eilseks oli linnavalitsus juba ühe pakkumise saanud, aga see puu on veel üle vaatamata.

Küsimusele, kas Viljandile tohib jõulupuud soovitada vaid oma maakonna piirest, vastas Alas, et pakkuda võib ka mujalt — juhul, kui sobilik kuusk ei jää maakonna piirist kaugele.

Raad kirjutab ette, et puu kõrgus peab jääma 15 ja 20 meetri vahele.  Langetamiseks ja vedamiseks vajalikud rasked masinad peaksid kuusele võimalikult kergesti ligi pääsema. See ühtlasi tähendab, et maa puu ümbruses kannaks iga ilmaga. Nõnda ei soovi linnavalitsus teateid kuuskedest, mis asuvad sellisel maastikul, kus on kaalukal sõidukil oht kinni jääda.

Linnavalitsuse teatel määratakse puu hind, võttes arvesse laekunud pakkumisi ja ligipääsuvõimalusi.

Age Alas ei osanud veel öelda, kui palju lähevad tänavu linnale maksma nii jõulupuu ostmine, toomine, ehtimine kui hilisem äraviimine. Eelmisel aastal kulus selleks 3360 eurot.

Linnavalitsus ootab jõulupuu kandidaatide kohta pakkumisi 9. novembriks. Traditsiooniliselt tuuakse kuusk Vabaduse platsile esimeseks advendiks, mis tänavu on 2. detsembril. Kuusk jääb linna ehtima kolmekuningapäevani ehk 6. jaanuarini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles