Reedel läheb sulale

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääpurikad
Jääpurikad Foto: Peeter Langovits

Ilmajaama värske prognoosi kohaselt läheb ilm meil sulale reedel, enne seda sajab aga pisut lund veel juurdegi ning külmakraadid võivad öösel muutuda üsna krõbedaks.

Kolmapäeva öösel möödub Eesti idapiiri tagant madalrõhkkond ja selle pilveserv ulatub Ida-Eestisse ning toob lund, sadu on enamasti nõrk, seisab Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi nädalaprognoosis.

Teisalt läheneb Läänemerelt väike madalrõhulohk, mille pilved jõuavad pärast keskööd saartele ja hommikul mandri lääneserva. Nõrk sadu tuleb lörtsi ja vihmana. Kesk-Eesti jääb sajust puutumata, kuid siin võib udu olla. Õhutemperatuur on öösel saartel -1..+4 kraadi, mandril langeb -3..-8, sisemaal kuni -12 kraadini.

Kolmapäeval jääme kõrgrõhuala servaalale. Mõnes kohas võib nõrka lund või lörtsi sadada, rannikul ka tiba vihma tulla. Õhutemperatuur on 0..+5, saarte rannikul kuni +7 kraadi.

Neljapäeval tugevneb kõrgrõhuala ja ilm on sajuta, kuid tuuline. Kagutuul paisub päeva jooksul tugevaks, õhtul võivad puhangud saartel 20 m/s ulatuda. Öine õhutemperatuur on saartel ja läänerannikul +1..+4, sisemaal 0..-5, päeval +1..+4, saartel kuni +6 kraadi.

Reedel läheb ilm sulale ning vihmale. Kagutuul paisub tugevaks ka sisemaal, puhangud tõusevad 15, saartel ja rannikul 20 m/s. Õhutemperatuur on öö hakul veel veidi alla 0 kraadi, aga hommikuks tõuseb 0..+4, saartel kuni +6 kraadini. Lisaks jõuab vihmasadu pärast keskööd saartele ja hommikul laieneb kiiresti üle Mandri-Eesti, kus võib sekka ka lörtsi tulla. Kagu- ja lõunatuul päeva peale veidi nõrgeneb. Õhutemperatuur tõuseb +2..+6, saartel kuni +9 kraadini.

Laupäeval läheneb Taani väinade kohalt uus aktiivne madalrõhkkond ja toob vihma lisaks, õhtul võib sekka ka lörtsi tulla. Õhutemperatuur jääb ka öösel plusspoolele (+1 kuni +6 kraadi), päeval tõuseb veel pisut, 5-8 kraadini.

Soojemaks jääb ilm ka uue nädala algul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles