Projektijuht otsib tulutult noori

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi linnaraamatukogu huvijuht Vilja Volmer otsib kerge puudega noori Türgi õppereisiks.
Viljandi linnaraamatukogu huvijuht Vilja Volmer otsib kerge puudega noori Türgi õppereisiks. Foto: Elmo Riig / Sakala

Rahvusvahelises projektis osalemine on sattunud kahtluse alla, sest pingutustest hoolimata pole seni õnnestunud leida ainsatki huvilist.

Detsembri algul saaksid kaks puuetega noort ning kaks noorsootöötajat sõita Türki, et seal nädala jooksul osaleda eri töötubades ja kaeda vaatamisväärsusi. Paraku on tulnud Viljandi linnaraamatukogu huvijuhil, projekti siinsel eestvedajal Vilja Volmeril tõdeda, et noorteni jõudmine ja nende leidmine on osutunud väga keeruliseks.

Pikad tulemusteta otsingud

Et pakkuda reisi kahele 18—30-aastastele kerge puudega inimesele, võttis Vilja Volmer ühendust Eesti ja Viljandi puuetega inimeste koja ning vaegkuuljate liiduga. Ühest neist vastati, et neil pole selles vanuses ja puudeastmega liikmeid.

Volmer andis reisivõimalusest teada ka Viljandi kutsekeskkooli, kus õpib vaegkuuljaid. Esimesel korral öeldi, et vajatakse mõtlemisaega, kuid teisel korral öeldi ära.

Ka kiri vaimse tervise päevakeskusele Singel ei andnud tulemust.

Kevadel koolitusel «Kuidas kaasata puuetega noori?» käinud Vilja Volmer lausus, et kaasaks noori küll, kui teaks, kuidas nad üles leida. «Vajan nüüd ehk koolitust «Kuidas leida puuetega noori?»» sõnas ta muiates.

Andmekaitse inspektsiooni nõunik Stiina Liivrand ütles, et isikuandmete juurde lubatakse ametnik, kellele see on tööülesannete täitmiseks vajalik. Ta soovitas Volmeril pöörduda munitsipaalasutuses puuetega noortega töötava inimese poole, teatada talle avanenud võimalusest ning jääda ootama. Nimelt on ametnikul võimalik edastada informatsioon neile, keda see võiks huvitada.

«Inimestele tundub, et kui neil on õilis idee, soovivad kõik kontserdist, laagrist või mis tahes kujul abist osa saada, kuid kõik inimesed ei taha, et neid nende puude põhjal leitaks,» hindas olukorda andmekaitse inspektsiooni nõunik.

Kokku saavad eri rahvusest noored

Türgi pealinna Istanbuli lähedale Bursasse sõidab lisaks eestlastele itaallasi, rumeenlasi, kreeklasi ning ungarlasi. Noortel on võimalik käia keraamika, teatri ja maalimise õpitubades ning üks päev on mõeldud kohalike vaatamisväärsuste uudistamiseks. Noortele pakutakse võimalust tutvuda uute inimestega ning laiendada silmaringi.

Tulija peaks maksma 30 protsenti sõidukuludest ning nagu Vilja Volmer rõhutas, saab kiiremini ostes lennukipiletid odavamalt. Kõigil huvilistel palus huvijuht kirjutada tema meiliaadressil viljavolmer@gmail.com.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles