Repliik: Savisaare suu ei valeta

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Kukk
Jüri Kukk Foto: Elmo Riig / Sakala

Vaatasin hiljuti Eesti Televisiooni «Erisaadet», milles oli külas keskerakondlane Heimar Lenk. Too kirjeldas värvikalt tuntud poliitikute näoilmeid, mille järgi võib neid valetamiselt tabada. Kui Lengil paluti kirjeldada, missugune näeb välja vassiv Edgar Savisaar, vastas ta piinlikkust tundmata: «Savisaar ei valeta kunagi.»


Umbes sama juhtus TV3 pühapäevastes «Seitsmestes uudistes» Igor Gräzini ja


Aivar Riisalu nädalakokkuvõtte ajal. Kui jutuks tuli Keskerakonna liidri tegevus, hoidus Riisalu igasugusest kriitikast oma parteijuhi kohta, päästes end piinlikust olukorrast väitega, et ta pole just alati Savisaarega nõus olnud.



Kõrvaltvaatajana ei jää mul ühestki parteist nii kehva muljet kui Keskerakonnast ja seda just liidri kompromissitu kummardamise pärast.



Teiste parteide tipptegelased ütlevad aeg-ajalt ikka mõne krõbeda sõna erakonnakaaslaste või aetava päevapoliitika kohta, aga Savisaare jüngrite ridades seda ei juhtu.



Nii tundubki, et Keskerakonnas valitseb küll sõnavabadus, kuid ainult Ansipi valitsuse kirumisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles