Köögiviljakrõpsude valmistajad kujundavad tulevikutrendi

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui esimesed porgandikrõpsud valmisid porganditest, mis olid müümiseks liiga väikesed, siis nüüd kasvatab Säga-Aaviku perenaine Sirje Allik neid juba spetsiaalselt selleks otstarbeks.
Kui esimesed porgandikrõpsud valmisid porganditest, mis olid müümiseks liiga väikesed, siis nüüd kasvatab Säga-Aaviku perenaine Sirje Allik neid juba spetsiaalselt selleks otstarbeks. Foto: Erakogu

Säga-Aaviku talu koduköök sai aasta algul mahetunnistuse. Nüüd võib perenaine Sirje Allik seal porgandikrõpse valmistada nii palju, kui hing ihkab. Porgandikrõps on muide isevärki asi, mida poes müüdavate kartulikrõpsudega ühte punti panna ei anna.

«Kõigepealt pesen porgandid, siis koorin ja viilutan need. Viilusid kuumutan suhkruvees ning seejärel kuivatan,» rääkis Säga-Aaviku perenaine Sirje Allik. Suureks tootjaks ta end ei pea, krõpsude tegemine käib väikeste koguste kaupa, aga mahepoodidesse neid jagub.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles