Haigla juht: arstide streik ei ole minu vastu

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ehkki juriidiliselt on arstide streik tööandja ehk haigla juhtkonna vastu, tajub Viljandi haigla vastne juht, et arstide nõudmised on mõeldud kõrgemale tasemele.

«Selgelt saan aru, et streik ei ole suunatud minu vastu,» sõnas Viljandi haigla juhatuse esimees Priit Tampere. «Positsioon ei luba mul pooli valida, ent inimesena saan ma arstide nõudmistest täiesti aru.»

Meditsiinitöötajate esitatud nõudmisi pole haiglal praeguse rahastamise juures võimalik täita. Tampere sõnul tähendaks see Viljandi haigla kiiret pankrotti. «Ma ei tea, kas see saabuks kuu, kahe või kolme pärast, aga kindlasti väga kiiresti,» tunnistas ta.

Haigla juhatuse esimehe olukorra muudab erakordseks asjaolu, et streigis osalevad tema ema ja abikaasa, kes mõlemad töötavad haiglas arstina. «Tööandjana ei saa ma neile vastu tulla ning samal ajal ei mõjuta ma oma lähedasi, et nad streigis ei osaleks,» selgitas Tampere ning lisas, et kodus ta lähedastega streigist ei räägi.

Küsimusele, kui kaua tööseisak kesta võiks, haiglajuht vastata ei osanud. Esialgu arvestab haigla, et see kestab nädala. Tampere sõnul käib praegu infovahetus haiglate ja arstide liidu vahel ning juba eelmise nädala jooksul täpsustus mitu seisukohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles