Käib suur linnuvaatlus

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu suvel oli Õisu kandis võimalik vaadelda Eestis haruldast pelikani.
Tänavu suvel oli Õisu kandis võimalik vaadelda Eestis haruldast pelikani. Foto: Elmo Riig / Sakala

Käesoleval nädalavahetusel leiab aset rahvusvaheline linnuvaatlusaktsioon Birdwatch, mis on järjekorras juba 20.

Igal sügisel vaadeldakse linde enam kui veerandsajas Euroopa riigis. Niiviisi püütakse kümnete tuhandete inimeste abiga juhtida avalikkuse tähelepanu meie tiivulistele naabritele ja alanud lindude läbirändele.

Nagu ürituse ingliskeelne nimigi viitab, on tegu kõige lihtsama linnuvaatlusega. Selles osalemine on jõukohane igaühele. Tähtis on vaid kahe päeva jooksul leida veidikenegi aega, et linde vaadelda, nähtud linnud ligikaudu kokku lugeda ja seejärel juba vaatlusankeet Eesti ornitoloogiaühingule saata. Arvesse lähevad absoluutselt kõik loodusliku päritoluga linnud, kelle äratundmises päris kindlad oldi. Kui linnu äratundmises tekib kõhklusi, jäetagu see parem ankeeti kirja panemata.

Andmete edastamiseks palutakse kasutada ühingu kodulehel eoy.ee olevat ankeeti, sest see kiirendab kokkuvõtete tegemist.

Vaatluse esmased tulemused võetakse kokku juba pühapäeva, 7. oktoobri õhtupoolikul. Seetõttu palutakse vaatlusandmed võimaluse korral edastada juba 7. oktoobri pärastlõunaks, hiljemalt kell 15. Kiirtulemused palutakse saata e-posti aadressil tarvo.valker@eoy.ee.

Neile, kes kiirtulemuste kogumises osaleda ei soovi, võivad vaatlusankeedid teele läkitada 12. oktoobriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles