Antu Rohtla: Eesti mesi on parim

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mett võib süüa ja peale määrida. Bronhiiti põdevatel inimestel soovitab Antu Rohtla keha ümber mässida mesilaspere kattekoti, mis on taruvaigust läbi imbunud, ning katta soojalt kinni. Köha kaob paari päevaga.
Mett võib süüa ja peale määrida. Bronhiiti põdevatel inimestel soovitab Antu Rohtla keha ümber mässida mesilaspere kattekoti, mis on taruvaigust läbi imbunud, ning katta soojalt kinni. Köha kaob paari päevaga. Foto: Elmo Riig / Sakala

«Tänavu kogunes mett keskmiselt, aga selle kvaliteet on imeline: mesi on bioloogiliselt väga aktiivne,» teab Karksi valla Polli-Järve talus 30 taru pidav Antu Rohtla. Ta soovitab pruukida just Eesti linnumagusat, sest lõuna poolt imporditu kvaliteet on madalam.

«Siinset mett töötleb mesilane rohkem kordi läbi ning selle maitse on parem, sest nektar kogutakse paljudest eri liiki taimedest,» teab Rohtla. «Et ainevahetus püsiks tasakaalus, on vaja iga päev süüa umbes supilusikatäis mett, päevane ülempiir on gramm mett kehakaalu kilogrammi kohta.»

Copy

Märksõnad

Tagasi üles